Mumsiga piroger fyllda med svamp och linser. Du kan servera pirogerna direkt eller frys in dom. Piroger är perfekt att plocka fram ur frysen när du blir sugen på något gott
Ingredienser |
|
720 g |
vetemjöl + lite till utbakning
|
5 dl |
havremjölk
|
50 g |
Carlshamn Bakning
|
25 g |
jäst
|
1 1/2 tsk |
salt
|
1 tsk |
strösocker
|
Fyllning |
|
400 g |
champinjoner
|
3 dl |
kokta röda linser
|
1 |
Gul lök
|
1 dl |
persilja
|
3 msk |
Carlshamn Bakning
|
Till pensling |
|
1 |
ägg
|
Veganska piroger fyllda med svamp och linser
Smula ner jästen i en bunke.
Smält Carlshamn Bakning i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
Häll den ljumma blandningen över jästen.
Rör tills jästen smält. Tillsätt salt, socker och vetemjöl.
Arbeta degen ordentligt tills den är helt slät.
Låt degen jäsa ca 30 min.
Värm ugnen till 220 grader.
Arbeta ur luften ur degen, dela den i 15 bitar och forma varje bit till en boll.
Kavla ut till rundlar som är ca 2 millimeter tunna.
Koka linserna enligt anvisningar på förpackningen.
Finhacka den gula löken, champinjornerna och persiljan.
Stek grönsakerna i Carlshamn Bakning tills de mjuknat något.
Sedan fördelar du fyllningen på ena halvan av rundeln.
Vik över den andra halvan och tryck ihop kanten med en gaffel.
Lägg pirogerna på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Pensla pirogerna med uppvispat ägg och grädda ca 12 minuter till fin färg.