Baka pizza med tre sorters ostar! I vårt recept på pizza använder vi oss av ostarna emmentaler, blåmögel och mozzarella. En extra ostig pizza med andra ord. Toppa gärna din ostpizza med färsk ruccola. Det här blir riktigt gott!
Botten: |
|
2 dl |
handljummet vatten
|
1/4 bit |
jäst
|
1/2 tsk |
salt
|
4 1/2 dl |
vetemjöl
|
25 g |
Carlshamn Bakningsmargarin 80 %
|
Fyllning: |
|
15 g |
Carlshamn Flytande margarin 80%
|
1 |
lök
|
1 burk |
tomatkross (400 g)
|
2 tsk |
oregano
|
2 tsk |
basilika
|
2 |
vitlöksklyftor
|
1/2 tsk |
malen svartpeppar
|
1 tsk |
honung
|
1 dl |
strimlade soltorkade tomater
|
1/2 dl |
svarta oliver (skivade)
|
1 påse |
riven emmentalost (150 g)
|
1 påse |
smulad blåmögelost (150 g)
|
1 kula |
färsk mozzarella
|
1 kruka |
ruccola
|
Pizza med tre ostar
1.Lös upp salt och jäst i vatten.
2. Tillsätt om vartannat mjöl och Carlshamn margarin och knåda degen för hand så att den blir jämn och elastisk.
3. Låt degen stiga under en duk i ungefär en halv timme. Kavla ut degen på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
4. Hetta upp Carlshamn Flytande margarin i en stekpanna och fräs den hackade löken.
5. Lägg i resten av fyllningens ingredienser och stek några minuter.
6. Bred ut fyllningen på pizzabottnen och strö på emmental- och mögelost och till sist den skivade mozzarellan.
7. Grädda i 225 minuter i ungefär 12 minuter. Dekorera den färdiga pizzan med färsk ruccola.