Laga allt på en plåt! Ugnsrosta broccoli, blomkål, rödbetor och paprika på plåt i ugnen. Ugnsrostade grönsaker passar utmärkt som tillbehör till tex lax eller kyckling och blir det över fungerar det som god matlåda dagen efter på jobbet. Plåtmat underlättar middagsfixet.
Ingredienser |
|
350 g |
blomkål
|
250 g |
broccoli
|
4 |
medelstora rödbetor
|
3 msk |
Carlshamn Flytande
|
1 |
gul paprika
|
1 |
röd paprika
|
1 |
vitlöksklyfta
|
Saft från en halv citron
|
|
Flingsalt och peppar
|
Plåtmat
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär blomkål och broccoli i mindre bitar (även stammen).
Skär rödbetorna och rödlöken i mindre klyftor.
Dela paprikorna på hälften och skär sedan tjockare stavar.
Häll ca 3 msk Carlshamn Flytande i en liten skål, pressa i en vitlöksklyfta och häll i saften från en halvcitron, blanda ordentligt.
Lägg alla grönsaker på en bakpappersklädd plåt och pensla över vitlöks- och citronmargarinet.
Ställ in i mitten av ugnen 10-15 minuter. Rör om efter halva tiden.
Passar utmärkt som tillbehör till tex lax eller kyckling och blir det över fungerar det som god matlåda dagen efter på jobbet.