Portabelloburgare är både gott och enkelt att fixa. De här burgarna gör vi på portabellosvamp och till det serverar vi krispiga rotfruktschips och löjromsdressing. En saftig burgare med lyxiga tillbehör som garanterat imponerar på dina gäster.
Ingredienser: |
|
4 |
hamburgerbröd
|
4 |
stora portabellosvampar
|
2 dl |
havrefraiche
|
100 g |
löjrom
|
2 |
tomater
|
1 |
liten rödlök
|
4 blad |
krispsallad
|
1 dl |
sirachamajonnäs
|
Carlshamn Flytande
|
|
salt
|
|
peppar
|
|
Till servering: |
|
100 g |
rotfruktschips
|
Portabelloburgare med rotfruktschips och löjromsdressing
30 minuter
4 portioner
Blanda havrefraichen med löjromen och smaka av med salt.
Ställ i kylen.
Värm grillen till medelhög temperatur.
Pensla svampen med Carlshamn Flytande och salta den.
Grilla svamparna ca 5 minuter på varje sida tills de har en fint grillad yta.
Skiva tomaterna och rödlöken.
Grilla bröden och montera ihop portabelloburgarna.
Servera med rotfruktschips och löjromsdressing.