Vad man än tycker om hösten så är det en utmärkt tid att äta värmande, mysiga soppor. Potatis- och purjolökssoppa är en enkel, god rätt som man lätt kan lyxa till genom att toppa med lite kantareller. Den går dessutom utmärkt att frysa, så varför inte göra ett storkok och frysa in i portioner till mörka kvällar när man vill göra annat än att laga mat! Servera med hembakat bröd med Carlsham Tre oljor på.
Ingredienser: |
|
600 g |
potatis
|
1 |
purjolök
|
2 msk |
Carlshamn Tre oljor
|
1 l |
vatten
|
2 tärningar |
grönsaksbuljong
|
2 dl |
grädde
|
100 g |
kantareller
|
gräslök
|
|
Salt & peppar
|
Potatis- och purjolökssoppa med gräslök och kantareller
Gör såhär:
Skala och hacka upp potatis och purjolök. Smält lite Carlshamn Tre oljor i en gryta och fräs upp potatis och purjolök.
Tillsätt vatten och buljong i grytan och låt koka upp. Efter ca 15 minuter häller du i grädden och mixar soppan slät. Finhacka gräslök och stek kantareller, vi föredrar att steka dem i Carlshamn Havssalt, och toppa på den färdiga soppan. Har du provat att göra vårt grytbröd? Passar perfekt att servera till soppan.