Det här goda receptet på potatismos lagas på mjölig potatis, Carlshamns margarin och mjölk eller sojadryck. Potatismos som du lagar själv är ett underskattat tillbehör. Serveras med fördel till kyckling, fisk eller köttbullar. Toppa med lite hackad gräslök och nymald svartpeppar. Mums!
Ingredienser: |
|
1 kg |
mjölig potatis
|
2 dl |
sojadryck eller mjölk
|
2 msk |
Carlshamn Kallpressat margarin
|
1 krm |
salt
|
1 krm |
svartpeppar
|
(Ett alternativ är att ta bort mjölk helt i potatismoset och istället öka mängden Carlshamn Kallpressat margarin tills det blir krämigt gott)
|
Potatismos på Carlshamns vis
35 Minuter
4 Personer
1. Skala och skär potatisen i små bitar.
2. Koka i lättsaltat vatten i ca 15 minuter, eller tills den blir mjuk, och häll sedan av vattnet.
3. Häll i margarin och mjölk (alternativt uteslut mjölk och använd mer margarin) rör runt och använd sedan en potatisstomp för att få ett riktigt fluffigt mos.
4. Krydda med salt och peppar.
Varför inte servera med vår goda Poulet au vin!
Bon appetit!