Recept på Poulet au Vin, en franskinspirerad och smakrik kycklinggryta som lagas på kycklinglårfilé, svamp, rött vin, vitlök och örter. Servera kycklinggrytan med vårt goda potatismos. Det här blir en härlig helgmiddag som du kan bjuda vännerna på.
Ingredienser till grytan: |
|
450 g |
Ekologiska kycklinglårfiléer
|
250 g |
färska champinjoner
|
3 st |
schalottenlökar
|
1 msk |
Carlshamns flytande margarin
|
2 msk |
tomatpuré
|
2 |
vitlöksklyftor
|
2 dl |
rött matlagningsvin
|
2 dl |
sojabaserad matlagningsgrädde eller grädde
|
0,5 tsk |
salt
|
1/2 tsk |
svartpeppar
|
Poulet au vin
1. Sätt en panna på medelhög värme.
2. Halvera kycklingfiléer, champinjoner, schalottenlök och vitlök.
3. Ha i Carlshamns Flytande margarin i pannan och låt smälta. Fräs sedan kyckling, champinjoner, lök och vitlök i cirka 10 minuter tills allt fått en gyllenbrun yta.
4. Tillsätt tomatpuré och stek i ytterligare 2 minuter, innan du häller på grädde och matlagningsvin och låter allt puttra under lock i ca 15 minuter.
5. Salta och peppra efter smak och servera med kokt potatis eller potatismos.
Bon appetit!
Servera med vårt goda potatismos som du också hittar här på sidan.