Recept på en varm och mättande gryta med butternut pumpa, paprika och quinoa. Vi rekommenderar att du serverar pumpagrytan med ris eller bulgur och en sallad till. En utmärkt pumpagryta att laga till höstens middagar, det är både gott och färgglatt!
Ingredienser: |
|
400 g |
Bitar av butternut sqaushpumpa (ca 550 g med skal)
|
1 1/2 |
paprika
|
1 |
Gul lök
|
1 |
vitlöksklyfta
|
1/2 dl |
Äppelcidervinäger
|
400 g |
krossade tomater
|
100 g |
quinoa
|
1/2 tsk |
fänkålsfrö
|
En klick Carlshamns Kallpressad (margarin)
|
|
En nypa salt och svartpeppar
|
|
Till servering: |
|
Valfritt men vi rekommenderar:
|
|
Ris eller bulgur och en god grönsallad
|
Pumpa och Quinoa Gryta
ca. 40 minuter
4 portioner
Så här gör du:
Börja med att tärna pumpaköttet och skär paprikan i 2 centimeters bitar. Hacka lök och vitlök.
Fräs pumpa, paprika, lök och vitlök i margarin i en gryta, i ett par minuter.
Häll på vinäger, tomat och quinoa och låt det koka upp.
Mortla fänkålsfrö och tillsätt det i grytan tillsammans med lite salt och peppar.
Koka grytan ca 20 minuter tills quinoan är lagom kokt.
Smaklig måltid!