Rulla goda rawbollar i vackra färger - Rainbow Balls! Degen har en bas av mixade cashewnötter och kokosflingor och färgen får bollarna från rödbeta, spenat och blåbärspulver. Hälsosamt och fint till fikastunden eller mellanmålet.
Ingredienser: |
|
2 dl |
cashewnötter
|
1 dl |
kokosflingor
|
Ca 25 g |
Carlshamn margarin
|
1/2 msk |
gavesirap (mer om du vill ha sötare)
|
1 tsk |
vaniljessens
|
Lite salt
|
|
"Färgämne": |
|
1 msk |
rödbetsspad
|
Liten näve bladspenat
|
|
1,5 tsk |
blåbärspulver
|
Rainbow Balls (rawbollar)
1. Mixa cashewnötter och kokosflingor till ett fint mjöl i en matberedare.
2. Lägg sedan i margarin, agavesirap, vaniljessens och lite salt och mixa igen till det formas till en deg.
3. Dela degen i 3 delar och lägg i 3 olika skålar. Blanda i varje ”färgämne” i varsin deg antingen för hand eller i en matberedare.
4. Rulla sedan till bollar och förvara i kyl. De rosa rullades i torkade hallonbitar och de blå i blåbärspulver.