Recept på råraka med sparrissallad, löjrom och fraiche. Råraka är en riktigt lyxig och enkel rätt att laga. En god och krispig råraka passar till både förrätt och huvudrätt
Råraka |
|
350 g |
fast potatis
|
salt
|
|
Carlshamn Flytande
|
|
Sparrissallad |
|
150 g |
grön sparris
|
25 g |
småbladig sallad
|
2 |
salladslökar
|
2 msk |
pressad citronjuice
|
1 msk |
Olivolja
|
salt
|
|
Till servering |
|
120 g |
löjrom
|
1 dl |
vegansk fraiche
|
Råraka med sparrissallad, löjrom och fraiche
Finstrimla eller grovriv potatisen.
Blanda potatisen med salt och låt den marinera ett par minuter.
Värm ugnen till 200 C och värm en stekpanna till medelhög temperatur.
Krama ur lite vatten från potatisen och dela upp den i 4 portioner.
Stek rårakorna ca 5 minuter på varje sida i rikligt med margarin till en gyllene och knaprig yta.
Ansa och skiva sparrisen i tunna skivor och marinera den i citronjuicen, olivoljan och en nypa salt.
Blanda ner salladsbladen i sparrisen, precis före servering.
Servera rårakorna med sparrissalladen, löjromen och fraichen.