Ratatouille är en mustig grönsaksröra med franska smaker. En vegetarisk rätt med zucchini, aubergine, vitlök och örter. Genom att lägga ordentligt med tid på att steka grönsakerna och sedan låta grytan puttra ett bra tag så får du fram smakerna på bästa sätt. Servera din ratatouille med bönpasta och vitlökscrème.
Ingredienser Ratatouille: |
|
1 |
Rödlök
|
3-4 |
vitlöksklyftor
|
400 g |
aubergine
|
400 g |
zucchini
|
2 msk |
tomatpuré
|
1 |
röd paprika
|
1 dl |
matlagningsvin (vitt eller rött)
|
1 pkt |
krossade tomater
|
2 msk |
Carlshamns flytande margarin
|
0,5 tsk |
chiliflakes (valfritt)
|
300 g |
bönpasta
|
En nypa salt och peppar
|
|
Ingredienser Vitlöks crème: |
|
2 dl |
Soya fraiche eller crème fraiche
|
1 msk |
majonnäs
|
2 |
vitlöksklyftor
|
En nypa salt och peppar
|
Ratatouille med vitlökscrème och bönpasta
1. Börja med att röra ihop alla ingredienser till vitlöks crèmen och ställ i kylskåp.
2. Skala och hacka rödlöken och vitlöksklyftorna och kärna ur paprikan. Grovhacka aubergin, zucchini och den urkärnade paprikan.
3. Fräs löken i en stor stekpanna eller i en kastrull i Carlshamns Flytande margarin tills den blir mjuk på medelvärme i ca 10 minuter under omrörning.
4. Tillsätt sedan zucchini och aubergine och stek i ytterligare ca 10 minuter.
5. Tillsätt paprika, tomatpuré, matlagningsvin och de krossade tomaterna. Koka på svag värme ca 20 minuter.
6. När det är ca 10 minuter kvar på koktiden för ratatouillen så kokar du pastan enligt anvisningen på paketet.
7. Smaka av ratatouillen med salt, svartpeppar och chiliflakes för extra hetta.
8. Servera med bönpastan och vitlöks crèmen!
Bon appetit!