Renklämma är en klassisk smörgås på tunnbröd och renkött, oftast smaksatt med pepparrot. Här är recept på fyra smörgåsar som blir en god lunch eller kanske ett tilltugg om du skär rullen i mindre bitar.
Ingredienser: |
|
4 |
tunnbröd
|
200 g |
rökt renkött
|
125 g |
rödkål
|
100 g |
majonnäs
|
50 g |
kapris
|
1/2 |
Rödlök
|
1 msk |
grovkornig fransk senap
|
2-3 msk |
pepparrot
|
Renklämma
4 smörgåsar
Fintärna eller hacka renköttet.
Finhacka rödlöken och hacka kaprisen.
Blanda hacket med majonnäs, senap och pepparrot.
Smaka av med salt.
Strimla rödkålen tunt.
Riv den färska pepparroten.
Fyll tunnbröden med rödkål och röran, fördela pepparroten över och rulla ihop bröden.