Laga fylld aubergine, en enkel och god rätt. Först ugnsbakar du auberginen och sen fyller du den med tomat och ost. Servera med ris. Ett vegetariskt och hälsosamt recept som lagas på 45 min och räcker till 4 personer.
Ingredienser: |
|
2 st |
tomater
|
150 g |
nötbaserad lagrad riven ost/ riven parmesan
|
3 msk |
Carlshamn flytande margarin
|
2 dl |
vatten
|
4 st |
vitlöksklyftor
|
1 st |
lök
|
4 msk |
olja
|
4 st |
aubergine
|
1 tsk |
torkad timjan
|
1 tsk |
torkad oregano
|
En nypa salt och peppar
|
Ris och tomatfylld aubergine
1. Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
2. Skölj auberginen, dela den på mitten och lägg den på en plåt klädd med bakplåtspapper. Pensla med lite av Carlshamn Flytande margarin.
3. Grilla auberginen i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter så att den blir lite mjuk.
4. Skiva lök, vitlök och finhacka tomaterna. Bryn löken i Carlshamns Flytande margarin tills den blivit mjuk och gyllene. Tillsätt de hackade tomaterna, salt, peppar, oregano och timjan och låt puttra på medelvärme i ca 10 minuter.
5. När Auberginen är klar tar du ut den och gröper ur ett hål i mitten av varje halva, som du sedan fyller med tomatfyllningen. Strö över den nötbaserade rivna osten och baka i ugn i cirka 30 minuter tills den fått färg.
Servera med ris eller bara en fräsch sallad!
Trevlig måltid!