Laga rostad blomkål med citron, parmesan och persilja! Det här är ett enkelt och gott tillbehör till både kött och fisk som går snabbt att fixa. Blomkål är både gott och nyttigt och det här receptet är verkligen smarrigt.
Ingredienser: |
|
1 |
blomkålshuvud
|
2 msk |
Carlshamn Flytande
|
1 dl |
riven parmesan
|
Saften från 1 citron
|
|
salt
|
|
peppar
|
Rostad blomkål med citron, parmesan och persilja
Gör så här:
Dela upp blomkålen i lagom stora bitar och skölj av dem ordentligt.
Lägg den på en plåt och ringla över Carlshamns flytande margarin, använd sedan händerna och rör om så att margarinet smörjer in blomkålen ordentligt.
Salta och peppra enligt smak och sätt in plåten i ugnen på 225 grader.
Låt blomkålen rostas i ugnen i ca 15-20 minuter eller till de fått lite färg.
Ta ut blomkålen och lägg över det på ett fat och pressa saften från 1 citron över den ugnsrostade blomkålen.
Rör om för att se till att all blomkål marineras i citronsaften!
Strö den rivna parmesanen över blomkålen och toppa sedan med den hackade persiljan.
Färdigt att servera!