Baka en mjuk kokoskaka, skiva upp i bitar och rosta i stekpanna eller brödrost. Lägg sedan upp kokoskakan på fat och toppa med en fräsch citrussallad och växtbaserad "grädde". Det här blir en utmärkt efterrätt eller dessert för dig som gillar kokos.
Kokoskaka (kakan räcker till ca 15 pers men är svår att göra mindre av) |
|
4 dl |
vetemjöl
|
2 ½ dl |
strösocker
|
170 g |
Carlshamn Bakning
|
1 ½ dl |
kokosmjölk
|
2 |
ägg
|
2 tsk |
bakpulver
|
1 tsk |
vaniljsocker
|
1 ½ dl |
riven kokos
|
Carlshamn Bakning och ströbröd till formen.
|
|
Till upplägg för 4 personer: |
|
4 skivor |
kokoskaka
|
2 |
clementiner
|
1 |
blodapelsin
|
1 |
lime
|
1 dl |
Växtbaserad ”vispgrädde”
|
Rostad kokoskaka med citrussallad och visp
Gör så här:
Värm ugnen till 175 C. Smörj en avlång sockerkaksform med Carlshamn Bakning och bröa den noggrant med ströbröd.
Lägg margarinet i en kastrull och låt det koka tills det får en gyllene färg. Tillsätt sedan mjölken. Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Blanda kokos, mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och sikta ner i äggsmeten omväxlande med smör-mjölken, vänd försiktigt runt med en slickepott. Häll upp smeten i sockerkaksformen och grädda den ca 35 minuter.
Låt kokoskakan svalna och skär sedan 4 skivor. Rosta kakan ett par minuter i brödrost eller i en torr stekpanna.
Skala och tärna citrusfrukterna. Lättvispa den växtbaserade ”grädden” Lägg upp den rostade kokoskakan på 4 assietter och toppa med citrussalladen och den vispade ”grädden”.