Carlshamns recept på rostade jordärtskockor toppade med krispigt frömargarin med hasselnötter och salvia. Jordärtskockorna får en söt smak och härlig konsistens i ugnen. Den här rätten passar som tillbehör till det mesta.
Rostade jordärtskockor( |
|
1 kilo |
jordärtskockor
|
3 msk |
Carlshamn flytande margarin
|
1 tsk |
flingsalt
|
1 knippa |
salvia
|
2 dl |
rapsolja
|
En nypa timjan
|
|
Smaksättning: Krispigt frömargarin med hasselnötter |
|
150 g |
Carlshamn fyra frön
|
0,5 dl |
hasselnötter
|
1 krm |
salt
|
Rostade jordärtskockor och krispigt frömargarin med hasselnötter
Gör så här:
Rosta hasselnötterna på medelvärme i en torr stekpanna och gnid sedan av skalet med en kökshandduk och finhacka.
Smält Carlshamn fyra frön i en kastrull på medelvärme.
Vispa upp det smälta margarinet med en elvisp och blanda ned de finhackade nötterna. Krydda med salt efter smak.
Skrubba jordärtskockorna och skölj av dem ordentligt.
Dela dem och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och ringla över Carlshamn Flytande och tillaga mitt i ugnen i 175 grader i 30 minuter.
Hetta upp oljan till 160 grader och lägg i bladen från salvian.
Fritera tills de fått en fin färg och låt sedan rinna av på hushållspapper.
När jordärtskockorna är klara strör du över timjan och salt och serverar med frömargarinet och den friterade salvian.