Saffranslängder |
|
1000 g |
vetemjöl
|
500 g |
kallt vatten
|
250 g |
Carlshamns margarin
|
250 g |
socker
|
50 g |
jäst för söta degar
|
10 g |
salt
|
1 g |
torr saffran
|
75 g |
russin
|
Fyllningen |
|
250 g |
Carlshamns margarin
|
125 g |
strösocker
|
125 g |
ljus Sirap
|
40 g |
maizena
|
30 g |
florsocker
|
Saffranslängder
Så här gör du
Lös först upp jästen i det ljumma vattnet och tillsätt alla andra ingredienser utom russinen. Blanda degen i en mixer först långsamt i 8 minuter och sedan snabbt i 10 minuter.
Tillsätt russinen och kör degen i ytterligare några minuter. Sedan är det dags att göra ett glutentest för att se om degen är klar att användas.
Medans blanda ihop alla ingredienser för fyllningen med en elvisp tills det blir en smidig och god fyllning.
Väg 400 g degbitar och rulla ihop varje bit till en smidiga boll, låt dem vila några minuter för att släppa spänningen, kavla sedan ut och fördela fyllningen på varje del.
Rulla ihop, skär slitsar på varje sida på längden. Låt dem vila tills de är dubbelt så stora, pensla sedan med ”grädde” och grädda vid 185°c i ca 15-20 minuter!
Njut!