Nu när kylan är här börjar man ju redan längta till julens smaker. Men man behöver ju inte vänta. Varför inte göra en saffranspannacotta! Fantastiskt gott till efterrätt!
Ingredienser: |
|
4 dl |
grädde
|
150 g |
vit choklad
|
2 |
gelatinblad
|
0,4 g |
saffran (beroende på hur stark saffransmak man önskar)
|
0,5 krm |
äkta vaniljpulver alt en vaniljstång
|
2 msk |
Carlshamn Tre oljor
|
2 msk |
socker
|
0,5 |
apelsin
|
Saffranspannacotta
4
Gör såhär;
Börja med att lägga gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp grädde tillsammans med saffran och vaniljpulver/vaniljstång som är delad på långsidan. Ta kastrullen från plattan, bryt ner chokladen och rör om tills den smält. Krama ut gelatinet och rör ner.
Häll upp i 4 skålar, och låt stå i kylen i minst 4 timmar.
Ta ut ur kylen, hacka upp apelsin i klyftor och stek i Carlshamn Tre oljor och socker. Toppa pannacottan med apelsinen och valfritt halloweenbus, och servera!