Baka en gyllene, mjuk och fluffig saffranspannkaka i ugnen. Servera kakan med färska bär och lättvispad grädde. Saffranspannkaka kan du bjuda på året runt men allt med saffran passar ju lite extra bra kring jul. Mums!
Ingrediensser |
|
500 g |
kokt kall mjölkfri risgrynsgröt
|
1/2 g |
saffran
|
1 msk |
strösocker
|
2 |
ägg
|
0,5 dl |
vispgrädde
|
50 g |
Mandel
|
Carlshamn Bakning
|
|
Till servering |
|
2 dl |
visp
|
500 g |
färska bär
|
Saffranspannkaka med visp och bär
40 minuter
4 portioner
Värm ugnen till 175 C.
Blanda samman ingredienserna till ugnspannkakan i en bunke. Smörj en ugnsfast form med Carlshamn bakning och häll ner smeten.
Ugnsbaka ca 25 minuter tills den stannat och fått fin färg.
Servera saffranspannkakan med lättvispad visp och färska bär.