Haka på pistagetrenden och baka goda saffransskorpor med pistagenötter. Baka skorporna, lägg i fina burkar och servera till helgens fikastund eller till en kopp te på kvällen.
Recept: |
|
5 dl |
vetemjöl
|
2 |
ägg
|
1,5 dl |
strösocker
|
1,5 dl |
skalade pistagenötter
|
100 gram |
Carlshamn Tre oljor
|
2 msk |
rårörsocker
|
2 pkt |
saffran á 0,5 gram
|
1 tsk |
vaniljsocker
|
1,5 tsk |
bakpulver
|
Saffransskorpor med pistagenötter
Såhär gör du:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält Carlshamn Tre oljor i en kastrull, rör i saffran och häll upp i en bunke.
Rör i ett ägg i taget.
3. Blanda strösocker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten.
4. Vänd i nötterna.
5. Dela degen i 3 bitar, rulla till längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
6. Strö över råsocker och grädda i mitten av ugnen cirka 25 min.
7. Ta ut plåten och sänk värmen till 120°.
8. Skär upp längderna på snedden i 1,5 cm breda skorpor.
9. Lägg tillbaka skorporna på plåten och torka cirka 10 min, vänd på skorporna och torka i ytterligare 10 min.
10. Stäng av ugnen och låt skorporna torka i eftervärmen, ca 30 min.
11. Förvara skorporna i en stor burk eller i ett par mindre burkar.