Ingredienser |
|
2 dl |
mandlar (mixade till mjöl)
|
1 tsk |
bakpulver
|
4 msk |
agavesirap
|
0,5 g |
saffran
|
3 tsk |
fiberhusk
|
1/3 dl |
kokosmjöl
|
1 dl |
havregryn
|
85 g |
Carlshamn Bakning
|
Saffranssnittar
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Häll i alla ingredienser utom margarinet i en matberedare och blanda väl.
3. Häll i margarinet i matberedaren och mixa tills allt blivit en kladdig deg.
4. Rulla ut degen till två korvar och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Tryck ut degen med fingrarna.
5. Grädda i ugn i ca 12-13 minuter.
6. Låt snittarna svalna ca 5 minuter, skär sedan i bitar och låt svalna helt.
(Dessa kakor blir inte så sega i konsistensen utan mer ”luftiga”)