Baka juliga saffranssnittar och toppa snittarna med en god glasyr. Saffranssnittarna passar till fikastunden och är en fin avslutning på en julig middag
Ingredienser: |
|
2,5 dl |
vetemjöl
|
100 g |
rumsvarmt Carlshamn Bakning
|
1 dl |
strösocker
|
2 msk |
ljus Sirap
|
½ msk |
rom
|
½ g |
saffran
|
1 tsk |
vaniljsocker
|
1 tsk |
bakpulver
|
salt
|
|
Glasyr |
|
1 ½ dl |
florsocker
|
1 msk |
vatten
|
Saffranssnittar
Gör så här.
Värm ugnen till 175 grader. Lägg saffran och rom i en matberedare.
Tillsätt margarin, socker, vaniljsocker och sirap och mixa ihop.
Blanda mjöl med bakpulver och en nypa salt och häll ner i matberedaren. Mixa snabbt ihop till en jämn deg.
Dela degen i tre delar och forma varje del till en ca 30 cm lång rulle.
Lägg rullarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper och platta till dem med en gaffel.
Grädda i ca 12 minuter.
Ta ut plåten från ugnen och skär direkt i diagonala snittar medan kakan är mjuk. Låt svalna. Rör ihop glasyren och ringla den över saffranssnittarna.
Gott-gotti-gott-gott!