Tillaga en matig sallad med goda asiatiska smaker. Innan du steker tofun till salladen ska den marineras i apelsin, soja, honung och gochujang. Gochuang är en chilipasta som är vanlig i det korianska köket. Den här salladen är full av spännande smaker och passar lika bra till lunch som middag.
Ingredienser: |
|
200 g |
tofu
|
4 msk |
gochujang
|
2 msk |
japansk soja
|
2 msk |
honung
|
4 msk |
Carlshamn Havssalt
|
2 |
apelsiner
|
1 dl |
quinoa
|
2 dl |
vatten
|
1 tärning |
grönsaksbuljong
|
1 |
broccoli
|
1 |
granatäpple
|
Koriander
|
Sallad med gochujang marinerad tofu
Gör så här:
Marinera tofu i gochujang, saft från en halv apelsin, honung och soja. Låt stå i ca 15 minuter.
Koka upp quinoa, vatten och grönsaksbuljong, rör om och låt sjuda på låg värme under lock i 15 minuter. Låt vila under lock i ytterligare 5 minuter.
Skär broccoli i mindre bitar och koka i ca 10 minuter.
Värm en stekpanna och stek den marinerade tofun i Carlshamn Havssalt.
Skala och skär apelsinerna och kärna ur granatäpplet.
Sätt ihop din sallad med samtliga ingredienser och njut av en smakrik lunch eller middag!