Laga en matig sallad med quinoa, ugnsrostad sötpotatis, aubergine och krispigt pankopanerad fetaost. Salladen toppas med granatäppelkärnor och du kan med fördel ringla lite honung på toppen. Den här salladen passar både till lunch och middag.
Ingredienser: |
|
2 dl |
quinoa
|
4 dl |
vatten
|
1 tärning |
grönsaksbuljong
|
2 |
mindre sötpotatisar
|
1 |
aubergine
|
100 g |
Carlshamn Tre oljor
|
1 |
granatäpple
|
300 g |
Fetaost
|
2 dl |
panko
|
2 |
ägg
|
sallad
|
|
honung
|
|
Tillbehör: |
|
Carlshamn Tre oljor
|
|
bröd
|
Sallad med Pankopanerad fetaost
Gör så här:
Koka upp quinoa, vatten och grönsaksbuljong, rör om och låt sjuda på låg värme under lock i 15 minuter. Låt vila under lock i ytterligare 5 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär upp sötpotatis och aubergine. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 18 – 20 min.
Kärna ur granatäpplet.
Vispa ägg och panera sedan fetaosten genom att först doppa i det vispade äggen och sedan i panko.
Hetta upp en panna och stek fetaosten i Carlshamn Tre oljor.
Lägg sallad, quinoa, grönsaker och den panerade fetaosten på en tallrik och toppa med granatäpplekärnor.
Tips att ringla lite honung på toppen av salladen för den som gillar kombinationen sött och salt!