Älskar du både kladdkaka och semlor? Då är semmelkladdkakan perfekt för dig, en vit kladdkaka med smak av semla! Mandelmassa och kardemumma sätter semmelsmaken och konsistensen är precis som kladdkakan.
Ingredienser: |
|
150 g |
Carlshamn Bakning
|
100 g |
Mandelmassa
|
2 tsk |
mald kardemumma
|
2 ½ dl |
strösocker
|
3 |
ägg
|
2 ½ dl |
vetemjöl
|
1 krm |
salt
|
Topping: |
|
florsocker
|
|
växtbaserad vispgrädde
|
|
Rostat mandelspån
|
|
Till formen: |
|
Carlshamn Bakning
|
|
Ströbröd eller mannagryn
|
Vit kladdkaka med smak av semla
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält Carlshamn Bakning och riv mandelmassan. Rör ihop det smälta margarinet med mandelmassa och tillsätt vetemjöl, kardemumma, ägg, salt och socker. Smörj en springform, cirka 20 centimeter i diameter, med margarin och ha i lite ströbröd eller mannagryn i formen. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 20–25 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten. Vispa grädden under tiden kakan är i ugnen och rosta mandelflarnen försiktigt i en stekpanna. Låt kakan svalna innan du pudrar över lite florsocker, och servera med vispad grädde och rostat mandelspån. Ha på en extra nypa kardemumma på grädden om du vill ha mer kardemummasmak.
Samlingsbild grytor:
Grytor är både gott, billigt och nyttigt men kan ibland kännas som ett projekt, med lång koktid och många ingredienser. Vi tänker att de snarare ska underlätta vardagen så på vår hemsida hittar du flera enkla recept med kortare tillagningstid, som ändå smakar fantastiskt. Håll utkik efter vår Rotfruktcurry, vår nya favorit.
Samlingsbild bak:
Har ni också haft en födelsedagsmånad där alla i släkten fyller år och det ska bakas och lagas om vart annat? 😊 Fördelen med våra växtbaserade produkter, förutom att de är just växtbaserade, är bland annat att eftersom de är gjorda på oljor är vårt bakmargarin inte stenhårt när det tas ur kylen, och vårt stekmargarin sprätter inte i pannan. Inte ens när du steker köttbullar! 😊 Och såklart, det är ju ingen mjölk i, om någon skulle vara känslig.