Laga en sallad med mycket smak och olika texturer. Det här blir krispigt, knaprigt, salt och fräscht. En smakrik sallad som passar perfekt som tillbehör till grillad kyckling eller fisk till exempel. Toppa salladen med massor av riven parmesan!
Ingredienser: |
|
250 g |
sallad
|
400 g |
brysselkål
|
150 g |
bacon
|
80 g |
riven parmesan
|
1 |
liten schalottenlök
|
en handfull bladpersilja
|
|
1 msk |
Carlshamn Tre oljor
|
1 msk |
honung
|
Salt och peppar
|
|
Dressing |
|
1 |
citron
|
2 tsk |
fransk grovkornig senap
|
4 msk |
Olivolja
|
2 msk |
honung
|
Sensational sallad
Gör så här;
1. Skär bacon i små bitar och stek på låg eller medelvärme i Carlshamn Tre oljor tills de är riktigt krispiga.
2. Lägg över i en stor skål men behåll fettet i stekpannan.
3. Ansa och dela brysselkål och stek i baconfettet på medelvärme i cirka 15 minuter.
4. Ringla över honung under de sista minuterna samt salta och peppra. När de är klara, lägg i skålen tillsammans med baconen.
5. Strimla isbergssallad och finhacka mandlar, schalottenlök och persilja. Lägg allt i skålen med bacon & brysselkål och rör om.
6. Rör ihop dressingen och ringla över salladen. Avsluta med massa finriven parmesan!