Recept på ett läckert knaprigt sesamknäckebröd med ett generöst täcke av sesamfrön. De här knäckebröden passar till både ostbrickan och som bröd till frukosten. Enkelt att baka!
Råvaror |
|
1 msk |
fänkålsfrön
|
1/4 bit |
jäst
|
5 dl |
handljummet vatten
|
1 msk |
honung
|
1/2 tsk |
salt
|
5 dl |
rågmjöl
|
5 dl |
vetemjöl
|
25 g |
Carlshamn Bakning
|
1 |
äggvita för pensling
|
oskalade sesamfrön, rosmarin och flingsalt på ytan
|
Sesamknäckebröd
1. Krossa fänkålen med en mortel.
2. Lägg vatten i en skål och tillsätt jäst, fänkål, salt och honung.
3. Tillsätt mjöl i små portioner till en början för att sedan öka. Blanda ihop allting med en slev.
4. Knåda degen jämn för hand, lägg till slut med handljummet Carlshamn margarin.
5. Låt degen stiga under en duk i ungefär en halvtimme.
6. Dela degen i bitar och rulla till runda bollar. Kavla ut tunna bröd med hjälp av mjölet.
7. Gör hål i degen med en gaffel, pensla med äggvita och strö lite sesamfrön och kryddor på ytan.
8. Grädda knäckebröden på ugnens mellersta fals i 250 grader i ungefär 6 minuter.