Laga Shakshuka - en mustig äggrätt som lagas i en kryddig tomatsås. Goda smaker från Mellanöstern på din tallrik. En fantastisk frukost- eller brunchrätt men går även bra att äta som en hel måltid. Kanske en av de allra godaste äggrätter vi provat, så prova du med!
Ingredienser: |
|
5-6 |
ägg från frigående höns
|
2 |
vitlöksklyftor
|
1 |
Gul lök
|
1 |
röd paprika
|
500 g |
krossade tomater
|
2 msk |
Carlshamn flytande margarin
|
1 tsk |
spiskummin
|
1 |
nypa chili flakes
|
En nypa salt och peppar
|
|
Till servering: |
|
Ett knippe persilja (valfritt)
|
|
Färskt bröd, du hittar flera recept på vår sida
|
|
Carlshamn bredbart margarin
|
Shakshuka
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka paprikan i medelstora bitar.
3. Fräs lök, vitlök och paprika i Carlshamns Flytande margarin på medelhög värme i en ugnssäker stekpanna tills allt mjuknat.
4. Tillsätt spiskummin, chili och de krossade tomaterna. Låt puttra i 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
5. Gör små hål/koppar i tomatsåsen och knäck ner äggen i dessa (i stekpannan).
6. Baka i mitten av ugnen i ca 5-7 minuter beroende på hur lösa du vill ha dina ägg.
Servera med färsk, hackad persilja, färskt bröd och Carlshamn Bredbart margarin. Doppa gärna brödet i såsen för den bästa smakupplevelsen!
Trevlig måltid!