Servera sillen på festligt vis på frasig rösti tillsammans med krämig ricotta och smakrik parmesan. Den här sillröstin passar som förrätt till julens bjudningar och blir ett utmärkt tilltugg till drinken. Just till det här receptet rekommenderar vi att använda Brantevikssill som är lite söt och kryddig.
Ingredienser: |
|
2 |
stora potatisar
|
4 msk |
Carlshamn Tre oljor
|
4 msk |
ricotta
|
0,5 dl |
finriven parmesan
|
6 bitar |
sill (gärna Brantevikssill)
|
0,5 |
Rödlök
|
Sillrösti med ricotta och västerbottensost
Gör så här:
Skala och riv potatisen. Pressa ur all vätska från potatisen.
Dela upp potatisen till 6 st små högar. Platta till och stek på medelvärme i Carlshamn Tre oljor, några minuter per sida. När de är frasiga och gyllenbruna är de klara.
Skiva rödlök. Blanda ricotta, riven parmesan och salt och peppar efter smak. Spara lite parmesan att toppa med.
Toppa röstin med ricotta och parmesanbladningen, sill, rödlök och riven parmesan.