Enkelt recept på klassisk skagenröra med räkor och dill. Servera skagen på stekt bröd och en klick rom på toppen. Skagenröra är en uppskattad klassiker som fungerar utmärkt som förrätt eller som tilltugg till drinken.
Ingredienser: |
|
280 g |
räckor
|
1 dl |
creme fraiche
|
1 dl |
majonnäs
|
0,5 |
kruka dill
|
0,5 |
kruka gräslök
|
0,5 |
rivet citronskal
|
Ljust bröd
|
|
4 msk |
Carlshamn Tre oljor
|
Topping: |
|
0,5 |
burk rom
|
Dill
|
Skagen
6 portioner
Gör såhär
Skala räkorna och lägg i en skål. Om du har köpt räkor på burk, häll av spadet och lägg dem på lite hushållspapper för att bli av med överflödig vätska innan du lägger dem i en skål. Finhacka dill, gräslök, och riv citronskal från en halv citron. Rör ihop ingredienserna till röran i skålen med räkorna. Stek brödet i Carlshamn Tre oljor tills det får en gyllene färg. Lägg skagenröran på bröden och toppa med rom och en dillkvist!