Den här rätten kanske du sett på TikTok? Smash dumpling tacos lagas på små dumplingark med fyllning och toppings ovanpå istället för inuti. Gillar du dumplings kommer du älska det här receptet. Börja med att förbereda fyllning, toppings och sås innan du börjar steka. Det här är en perfekt bjudrätt där gästerna kan toppa sin egen taco med sina favoriter.
Fyllning: |
|
500 g |
kycklingfärs
|
3 dl |
finhackad vitkål
|
3 |
salladslökar
|
1 |
ägg
|
0,5 msk |
riven ingefära
|
2 |
riven vitlöksklyfta
|
2 msk |
japansk soja
|
1 msk |
sesamolja
|
0,5 msk |
fisksås
|
0,5 kruka |
Koriander
|
Övrigt: |
|
9 msk |
Carlshamn Tre oljor
|
Gyozaark (1,5 frp)
|
|
Topping: |
|
Chilimajonnäs
|
|
Strimlade morötter
|
|
Strimlad vitkål
|
|
Koriander
|
|
Hackade jordnötter
|
|
salladslök
|
|
gurka
|
|
svarta sesamfrön
|
|
Sås: |
|
1 msk |
sesamolja
|
Smashed dumpling taco
Gör så här:
1. Finhacka vitkål, salladslök, vitlök och koriander. Häll de finhackade grönsakerna i en skål och blanda i kycklingfärs, sesamolja, fisksås, riven ingefära, japansk soja och ägg. Arbeta ihop fyllningen.
2. Lägg ca 1-2 msk fyllning på varje dumplingark och stek på hög värme i Carlshamn Tre oljor i ca 1,5 minut.
Sås:
1. blanda japansk soja, limejuice och sesamolja till en sås.
2, Toppa dina smashed dumpling tacos med strimlade morötter och vitkål, hackade jordnötter, koriander, salladslök, gurka och svarta sesamfrön.
3. Doppa i såsen och njut av smakrika dumplingtacos!