Laga små aptitretare gjorda på smördeg, toppade med smetana och rom. Välj att toppa med löjrom för extra lyxiga smördegssnittar. De här små snittarna passar utmärkt som start på julmiddagen eller till nyår.
Ingredienser: |
|
250 g |
smördeg
|
50 g |
Carlshamn Tre oljor
|
2 dl |
smetana
|
75 g |
rom
|
citron
|
|
Dill
|
Smördeg toppat med rom och smetana
30 st
Gör såhär
Sätt på ugnen på 175 grader. Smält Carlshamn Tre oljor i en kastrull. Tryck ut 30 st bitar smördeg med hjärt-pepparkaksformar. Lägg upp smördegshjärtan på två plåtar med bakplåtspapper, och pensla med smält Carlshamn Tre oljor. Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna. Toppa smördegshjärtan med smetana, rom, citron och dill. Servera som aptitretare innan julbordet!