Bjud på smördegssnittar med chevre och honung, toppade med grönkål och prosciutto. De här snittarna passar perfekt som tilltugg till drinken och som aptitretare innan middagen. Vårt recept på smördeg blir frasigt och gott i ugnen, de här snittarna måste ju prova!
Smördeg recept |
|
250 g |
Carlshamn Tre oljor
|
4 dl |
vetemjöl
|
1 dl |
vatten
|
Topping |
|
10 skivor |
prosciutto
|
50 g |
grönkål
|
1 msk |
Olivolja
|
50 g |
chevre
|
5 msk |
honung
|
Smördegssnittar med chevre och grönkål
Gör så här:
- Blanda mjöl, kallt vatten och hälften av Carlshamn Tre oljor till en deg. Låt den vila i kyl i 30 min.
- Kavla ut degen till en kvadrat ca 35×35 cm.
- Bre på resten av margarinet och lägg det på halva degplattan. Vik upp degen över margarinet.
- Kavla ut degen till en fyrkant ca 40×20 cm. Kavla försiktigt så att inget margarin tränger ut.
- Vik ihop degen i tre delar åt ena hållet och två delar åt andra hållet.Låt vila i kyl ca 15 min.
- Upprepa kavling och vikning ytterligare två-tre gånger.
- Kavla sedan ut degen till en tunn platta, ca 30×60 cm.
- Sätt på ugnen på 200 grader.
- Skär upp smördegen i 10 st rektanglar och lägg på en plåt klädd i bakplåtspapper.
- Smula på chevre och ringla över honung och grädda i ugnen i ca 12 minuter.
- Massera grönkålen i lite olivolja.Toppa smördegssnittarna med grönkål och prosciutto innan servering!