Baka frasiga smördegssnurror med västerbottensost. Ett perfekt tillbehör till drinken, som en förrätt eller på buffén. I det här receptet penslar du över Carlshamns tre oljor, vitlök och persilja när smördegssnurrorna är färdiggräddade. En frasig, salt och smakrik aptitretare!
Ingredienser: |
|
2 ark |
smördeg
|
2,5 dl |
riven västerbottensost
|
1 |
ägg
|
25 g |
Carlshamn Tre oljor
|
1 |
vitlöksklyfta
|
färsk persilja
|
Smördegssnurror med västerbottensost
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Strö riven västerbottenosten på ett ark smördeg.
Lägg ytterligare ett ark smördeg över osten och kavla lätt.
Skär sedan smördegen i strimlor som är cirka 2 cm breda.
Snurra strimlorna och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla med ett vispat ägg och grädda smördegssnurrorna i ugnen i 12 minuter eller tills de är gyllenbruna.
Blanda smält Carlshamn Tre oljor, riven vitlök och hackad persilja och pensla de färdiga smördegssnurrorna.
Servera och njut!