Recept på god vegetarisk smörgåstårta med lager av hummus, avokadoröra och pesto-böncrème. Perfekt som imponerande festmat eller picknickmat. Smörgåstårtan är lika god dagen efter, så ett tips är att göra klart dagen innan och toppa när det är dags!

Smörgåstårta
Så gör du:
Hummus: mixa kikärtor, pressad vitlök, saften från en halv citron, olja, salt och peppar i en mixer till en slät smet.
Avokadoröra: mosa avokadon och blanda med saften från en lime, chiliflakes och finhackad rödlök.
Pesto/böncrème: mixa bönorna till en grov massa, tillsätt crème fraiche, pesto, salt och peppar och blanda ihop.
Montering: placera brödet på ett fat eller bricka, 3×3 skivor i läng och bredd. Bred ett tunt lager med Carlshamn bredbart margarin på och toppa sedan med första fyllningen; hummus. Gör ett lager till med bröd, bred på Carlshamn bredbart margarin och toppa med andra fyllningen; avokadoröra. Gör ett lager till med bröd, bred ett tunt lager med Carlshamn bredbart margarin och toppa sedan med den sista fyllningen; pesto/böncrèmen. Täck med sista lagret bröd och smörj in hela ”tårtan” med Philadelphia ost. Dekorera smörgåstårtan med dina favoritgrönsaker!