Recept på god vegetarisk smörgåstårta med lager av hummus, avokadoröra och pesto-böncrème. Perfekt som imponerande festmat eller picknickmat. Smörgåstårtan är lika god dagen efter, så ett tips är att göra klart dagen innan och toppa när det är dags!
Bröd: |
|
36 |
Skivor av grov formfranska eller liknande (3x3 skivor bröd per botten)
|
3 msk |
Carlshamn bredbart margarin
|
Fyllning 1 hummus: |
|
1 |
Burk kikärtor (250g)
|
1-2 |
vitlöksklyftor
|
1 |
Halv citron
|
1 msk |
olja
|
Salt och peppar
|
|
Fyllning 2 Avokadoröra: |
|
4 |
avokado
|
1 |
lime
|
1/2 |
Rödlök
|
1/2 tsk |
chiliflakes
|
Fyllning 3 Pesto och böncrème: |
|
2 dl |
Crème fraiche
|
150 g |
Sojabönor
|
4 msk |
Grön pesto
|
Salt och peppar
|
|
Täckning och dekor: |
|
200 g |
Philadelphia med örter
|
Sallad, tomat, betor, gurka (valfritt)
|
Smörgåstårta
Så gör du:
Hummus: mixa kikärtor, pressad vitlök, saften från en halv citron, olja, salt och peppar i en mixer till en slät smet.
Avokadoröra: mosa avokadon och blanda med saften från en lime, chiliflakes och finhackad rödlök.
Pesto/böncrème: mixa bönorna till en grov massa, tillsätt crème fraiche, pesto, salt och peppar och blanda ihop.
Montering: placera brödet på ett fat eller bricka, 3×3 skivor i läng och bredd. Bred ett tunt lager med Carlshamn bredbart margarin på och toppa sedan med första fyllningen; hummus. Gör ett lager till med bröd, bred på Carlshamn bredbart margarin och toppa med andra fyllningen; avokadoröra. Gör ett lager till med bröd, bred ett tunt lager med Carlshamn bredbart margarin och toppa sedan med den sista fyllningen; pesto/böncrèmen. Täck med sista lagret bröd och smörj in hela ”tårtan” med Philadelphia ost. Dekorera smörgåstårtan med dina favoritgrönsaker!