Snabbt och lättbakat recept på solros- och morotsbrödkakor. Receptet räcker till två runda brödkakor eller fler mindre. Bakar du med växtbaserad dryck blir brödet helt veganskt. Servera brödkakorna nybakta med Carlshamns margarin.
Ingredienser |
|
1 |
morot
|
6 dl |
havregryn
|
4 dl |
Sojadryck, Havredryck eller Risdryck naturell
|
1 dl |
Carlshamn flytande margarin
|
1/2 msk |
socker
|
1/2 tsk |
salt
|
Solros och morots brödkakor
2
1.Sätt på ugnen på 250 C.
2. Skala och riv moroten grovt.
3. Rör samman alla ingredienser i en bunke. Låt smeten svälla i cirka 15 minuter. Forma smeten till två runda tunnbröd (cirka 20 cm i diameter) på bakplåtspapper.
4. Strö över havregryn och solrosfrön. Om du vill kan du dela brödet med kniv eller degsporre.
5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Tips: Sojadrycken kan bytas ut mot samma mängd Havredryck Naturell.