En somrig sallad med halloumi, mynta, fräscha grönsaker och vitlöksdressing. Vi toppar salladen med syrlig granatäppelsirap och serverar med ett gott, stekt pitabröd. Den här halloumisalladen passar perfekt varma dagar när du vill ha en smakrik lunch eller enklare middag.

Sallad |
|
2 |
pitabröd
|
2 msk |
olivolja
|
1 knippe |
rädisor
|
4 |
tomater
|
1 |
gurka
|
1 |
rödlök
|
1 påse |
machésallad
|
1 kruka |
mynta
|
1 kruka |
persilja
|
1 paket |
halloumi
|
granatäpplesirap
|
|
Carlshamn Tre oljor
|
|
Dressing |
|
2 |
rivna vitlöksklyftor
|
2,5 msk |
olivolja
|
1 dl |
färskpressad citronjuice
|
2 krm |
salt
|
Somrig halloumisallad med mynta

4
- Skär pitabrödet i remsor och stek dem i Carlshamn Tre oljor tills de får lite färg.
- Ansa, skölj och strimla rädisorna. Skär tomat, gurka och lök i små tärningar. Skölj machésalladen och finhacka mynta och persilja. Blanda allt i en stor salladsskål.
- Rör ihop ingredienserna till dressingen. Häll sedan dressingen över salladen och blanda runt.
- Skiva halloumi och stek den i Carlshamn Tre oljor. Toppa din sallad med den stekta halloumin och ringa över lite granatäpplesirap över. Servera halloumisalladen tillsammans med det stekta pitabrödet och njut!