Ugnsbakad sötpotatis med fyllning av fetaost, picklad rödlök och avokado. Sötpotatisen får en underbar smak i ugnen och med sältan från fetaosten tillsammans med det syrliga från löken blir det här en fullträff. Ett gott tillbehör till kött, fisk och kyckling eller ät bara som det är.
Sötpotatis: |
|
1 msk |
Carlshamn flytande margarin
|
2 |
Sötpotatisar
|
Salt och peppar
|
|
Fyllning: |
|
200 g |
Fetaost
|
1,5 dl |
Turkisk yoghurt eller växtbaserat alternativ.
|
1 |
vitlöksklyfta
|
1 |
avokado
|
Picklad rödlök – recept sedan tidigare
|
|
1 |
Näve rostade solrosfrön
|
Salt och peppar
|
Sötpotatis
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
Potatis: Smörj in potatisarna med Carlshamn flytande margarin, salt och peppar. Klä sedan in dem i ugnsfolie och placera på en plåt. Baka i ugn ca 40 min- 1 timme beroende på storlek.
Fyllning: Smula ner fetaosten och blanda med turkisk yoghurt och en pressad vitlöksklyfta. Skala och hacka upp avokadon till munsbitar. Rosta solrosfrön i en torr stekpanna tills de blir gyllenbruna.
Montering: Skär ett kryss i potatisarna och öppna försiktigt upp dem, gröp ur lite av potatisen så att fyllningen får plats (detta kan du exempelvis göra mos av), Klicka ner fetaostkräm i potatisarna och toppa sedan med avokado, picklad rödlök, rostade frön, salt och peppar!