Har du inte provat att göra egen gnocchi så rekommenderar vi starkt att du provar. Det blir så gott och är både enkelt och roligt att laga. I det här receptet lagar vi gnocchi på sötpotatis och till det serverar vi en smakrik tomatsås och en krämig burrata. Passar till lunch och middag.

Tomatsås |
|
2 msk |
Carlshamn Havssalt
|
1 |
Gul lök
|
0,5 |
chili
|
780 g |
krossade tomater
|
1 kruka |
basilika
|
1 |
grönsaksbuljong
|
1 |
buratta
|
Salt och peppar
|
|
Sötpotatisgnocchi |
|
500 g |
sötpotatis (2 st)
|
200 g |
vetemjöl
|
2 msk |
potatismjöl
|
2 krm |
salt
|
Sötpotatisgnocchi med tomatsås och buratta

Gör såhär:
Tomatsås:
1. Hacka lök och chili och stek med en klick Carlshamn Havssalt i en stor gryta.
2. Tillsätt krossade tomater, buljong och halva krukan basilika. Låt puttra i ca 1 timme. Smaka av med salt och peppar.
3. Sätt ugnen på 200 grader.
4. Lägg de hela sötpotatisarna på en plåt och tillaga i cirka 35-40 minuter. Låt svalna och ta sedan bort skalet.
Gnocchi:
1. Blanda vetemjöl, potatismjöl och salt i en stor skål.
2. Mosa sötpotatisen i samma skål och blanda ihop.
3. Knåda degen i cirka 6 minuter.
4. Sätt plastfolie över skålen och låt degen vila i kylen i cirka 20 minuter.
5. Dela degen i 4 lika stora delar. På ett lätt mjölat bord rullar du ut degen till lika stora avlånga rullar.
Skär i 2 cm stora bitar på längden.
6. Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull och lägg i gnocchin. Låt koka tills de flyter upp till ytan, då är de klara.
7. Rör ner gnocchin i tomatsåsen och toppa med basilika och burrata!