Deg: |
|
3 dl |
vetemjöl
|
125 g |
Carlshamn Bakning
|
2 msk |
vatten
|
1 tsk |
salt
|
Fyllning: |
|
800 g |
sötpotatis
|
3 |
ägg
|
2 dl |
havrefraiche
|
2 msk |
färsk salvia
|
1 msk |
honung
|
1 msk |
malen kummin
|
1 tsk |
riven muskotnöt
|
1 tsk |
salvia
|
1 krm |
svartpeppar
|
Sötpotatispaj
Så här gör du:
Sätt ugnen på 150 grader.
Skär det kylskåpskalla margarinet i bitar och lägg i en skål tillsammans med mjölet.
Blanda mjölet med margarinet ordentligt, tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform och ställ i kylskåp i ca 15 minuter.
Pajdegen passar en form som är ca 24 cm i diameter.
Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar.
Koka i saltat vatten tills den blivit mjuk.
Häll av och lägg potatisen i en mixer/matberedare tillsammans med din havrefraiche och mixa till en puré. Det går också att använda stavmixer.
Ta purén och blanda i ägg, kryddor och salt och bred sedan ut blandningen i pajskalet.
Lägg på några blad färsk salvia och grädda i ugnen i 40-45 minuter.
Låt svalna och servera antingen som en egen rätt med en sallad till, eller som ett tillbehör på Thanksgiving-middagen!