Recept på souvlaki med mjölkfri tzatziki och ugnsbakade färskpotatisar - En smakrik och saftig grillfavorit som passar perfekt som en sommarmiddag. Prova att laga och du ska se så gott det blir.
Ingredienser: |
|
600 g |
fläskkarré
|
1 |
citron
|
1/2 dl |
hackad oregano
|
olivolja och salt
|
|
Ugnsbakade färskpotatisar: |
|
600 g |
färskpotatis
|
1/2 dl |
hackad oregano
|
Carlshamns Flytande
|
|
En nypa salt
|
|
Mjölkfri tzatziki: |
|
100 g |
gurka
|
1 |
vitlöksklyfta
|
2 dl |
valfri gurt
|
1 msk |
finhackad dill
|
2 msk |
finhackad mynta
|
1 tsk |
salt
|
Souvlaki med mjölkfri tzatziki och ugnsbakade färskpotatisar
Så här gör du:
Starta med att värma ugnen till 225 C. Halvera färskpotatisarna och blanda de med mycket Carlshamns Flytande, oregano och salt. Ugnsbaka potatisen i ca 30 minuter och blanda runt de med jämna mellanrum.
Sedan är det dags att förbereda tzatzikin, börja med att riva gurkan på den grova sidan på rivjärnet och sedan pressa vitlöken. Pressa ur lite vatten från gurkan och blanda sedan samtliga ingredienser till tzatzikin i en skål.
Tärna fläskkarrén i 2-centimeters tärningar och trä de på fyra grillspett. Strö över oregano och lite salt. Ringla på lite olivolja och gnid in oljan och kryddorna ordentligt runt spetten. Låt de marinera i minst 15 minuter. Värm grillen till hög temperatur. Dela citronen på mitten. Grilla citronhalvorna och spetten ca 5–10 minuter runt om tills de har en fin grillad yta och karrén är genomstekt. Pressa lite grillad citron över spetten och servera direkt.
Servera den fantastiska souvlakin med en stor klick tzatziki och ugnsbakad färskpotatis.