Laga en ugnsomelett på spanskt vis. Omeletten lagas enkelt i ugnen. Med ingredienser som potatis, svamp och tomat blir den här rätten matig och riktigt god. Passar till frukost, brunch eller som en enkel lunch.
Råvaror |
|
6 |
ägg
|
2 dl |
matlagningsgrädde
|
1 tsk |
salt
|
2 |
tomater
|
3 |
kokta potatisar
|
30 g |
Carlshamn Flytande margarin 80 %
|
1 |
lök
|
1 dl |
skogssvamp eller kantareller (färska, frysta eller konserverade)
|
nypa svartpeppar
|
|
1 msk |
färsk hackad persilja
|
Spansk ugnsomelett
1. Hacka löken och stek i Carlshamn Flytande margarin.
2. Lägg till skalade, delade potatisarna samt svamparna och fräs. Bred ut i en smord ugnsform.
3. Vispa äggens konsistens så att den går lite sönder, lägg till matlagningsgrädde och kryddor.
4. Häll omelettblandningen på fyllningen. Skär tomaterna i skivor och placera dem i formen.
5. Grädda på ugnens nedersta fals i 200 grader i ungefär en halv timme. Strö på färsk persilja.