Recept på sparrispizza! Den här pizzan bjuder på en läcker kombination av krispig sparris och smält mozzarella. Recepten räcker till två pizzor och det är en perfekt sharing-rätt till den italienska buffén.
Råvaror |
|
50 g |
Carlshamn Bakning
|
2 dl |
handljummet vatten
|
25 g |
jäst
|
1/2 tsk |
salt
|
4 1/2 dl |
vetemjöl
|
4 msk |
tomatpuré
|
500 g |
färsk eller inlagd sparris
|
nypa svartpeppar
|
|
nypa Provencalsk örtblandning
|
|
150 g |
riven mozzarella
|
Sparrispizza
1. Lös upp jäst i vatten och tillsätt salt.
2. Tillsätt lite vetemjöl i taget.
3. Tillsätt Carlshamn margarin och knåda till en fast deg.
4. Kavla två rektangelformade pizzabottnar på bakplåtspapper.
5. Skär av den träaktiga, hårda delen av sparrisarna, ungefär 1–2 cm.
6. Placera sparrisarna på rad på pizzabottnen och strö på kryddor och riven ost.
7. Grädda på ugnens mellannivå i 225 grader i ungefär 15 minuter.