Ingredienser: |
|
300 g |
morot
|
300 g |
palsternacka
|
150 g |
bladspenat
|
4 |
stora portabellosvampar
|
125 g |
vegomozzarella
|
100 g |
pinjenötter
|
65 g |
ruccola
|
1 |
stor vitlöksklyfta
|
Carlshamn Tre oljor
|
|
Olivolja
|
|
salt
|
|
svartpeppar
|
|
färsk basilika
|
Spenatfylld portabello & rostade rotfrukter
Så här gör du:
Värm ugnen till 200 C.
Skala och skär morötter och palsternacka i lite tjockare stänger.
Lägg dem i en ugnsfast form och blanda med olivolja och salt.
Ugnsbaka i ca 40 minuter.
Värm en stekpanna till medelhög temperatur.
Ta bort svamphattarna och finhacka svampfötterna.
Finhacka vitlöken.
Lägg i ordentligt med Carlshamn Tre oljor i stekpannan och låt smälta.
Fräs svamphacket några minuter och tillsätt sedan vitlök, bladspenat och pinjenötter.
Fräs några minuter till och smaka av med svartpeppar.
Häll av och lägg åt sidan.
Värm upp stekpannan på nytt till medelhög temperatur.
Smält Carlshamn Tre oljor i pannan, och stek portabellohattarna i ca 3 minuter på varje sida med ordentligt med salt.
Lägg svamphattarna uppochner i en ugnsfast form och fyll dem med spenatfräset.
Skiva vegomozzarella och lägg över hattarna.
Ugnsbaka i ca 15 minuter tills mozzarellan är fint smält.