Laga dumplings med en fyllning på fläskfärs med smak av ingefära, soja, vitlök, sesamolja och fisksås. Fyllningen viks in i det fuktiga rispappret och sedan steker du dumplingsen gyllenbruna och krispiga. Det här receptet på rispappersdumplings måste provas!
Fyllning: |
|
2 dl |
Vitkål
|
350 g |
fläskfärs
|
4 |
salladslökar
|
3 msk |
japansk soja
|
2 tsk |
ingefära
|
2 |
vitlök klyftor
|
2 tsk |
sesamolja
|
1 krm |
fisksås
|
Övrigt: |
|
12 st |
rispapper
|
2 msk |
Carlshamn Tre oljor
|
sesamfrön
|
|
salladslök
|
Stekta rispapperdumplings
Gör så här:
Finhacka vitkål och salladslök. Riv ingefära och vitlök och blanda med fläskfärs, soja, fisksås, vitkål och salladslök.
Blötlägg rispapper i ljummet vatten tills de blir mjukt. Lägg 3 till 4 matskedar fyllning och vik ihop till ett litet paket. Gör likadant med resterande fyllning och rispapper. Hetta upp en stekpanna med Carlshamn Tre oljor och stek dumplingsen på hög värme tills de fått färg.
Sänk värmen, häll på 1 dl vatten och lägg på lock så att dumplingsen får ångkokas. Ta bort locket efter 3 minuter och stek tills vattnet dunstat bort.
Lägg upp dumplingsen på fat och strö över sesamfrön och hackad salladslök.