Alla sushi-älskare - se hit! Här får du allt det goda i sushin men istället för att göra rullar eller små bitar lägger du ingredienserna i en bakform och bygger en sushitårta. Du varvar sushiris, lax, avokado, gurka och mango i formen. När du fyllt klart vänder du på formen och lyfter av den, sen har du på alla goda toppings. Skär sedan tårtbitar och njut!
Ingredienser: |
|
600 g |
sushiris
|
4 msk |
risvinäger
|
3 msk |
strösocker
|
200 g |
lax
|
3 |
avokado
|
1 |
gurka
|
1 |
Mango
|
1 |
salladslök
|
0,5 kruka |
Koriander
|
picklad rödlök
|
|
sesamfrön
|
|
Rostad lök
|
|
Salladshuvud
|
|
Sås |
|
1 dl |
majonnäs
|
0,5 |
sriracha
|
2 msk |
smält Carlshamn Havssalt
|
Sushi buncake
Gör såhär:
1. Tillaga sushiriset enligt anvisningarna på förpackningen. När riset är färdigt, blanda med risvinäger och socker och låt svalna.
2. Skiva avokado, mango, gurka och lax.
3. Lägg ett lager ris i en rund bakform på cirka 23 cm. Varva sedan ris med gurka, avokado, mango och lax.
Sås:
1. Smält Carlshamn Havssalt och rör ihop med majonnäs och sriracha.
2. Toppa sushitårtan med lax, avokado, rostad lök, salladslök, koriander och picklad rödlök.
3. Ringla över chilimajonnäs och sesamfrön innan servering!