Enkel och god höstmacka med svamp och picklade rotsaker. Vår goda och enkla svampsmörgås tillagar du med valfri svamp och krispiga, egenpicklade rotsaker på en skiva surdegsbröd. Vi utlovar en smarrig macka som passar utmärkt som en lättare lunch eller mellanrätt.
Ingredienser: |
|
750 g |
valfri svamp
|
4 skivor |
vitt surdegsbröd
|
1 kruka |
vattenkrasse
|
Carlshamn Kallpressad
|
|
salt
|
|
Picklade rotsaker |
|
1 dl |
ättika
|
1 dl |
strösocker
|
2 dl |
vatten
|
100 g |
morot
|
150 g |
kålrot
|
salt
|
Svampsmörgås med picklade rotsaker
Så här gör du:
Blanda ättika, socker, vatten och en nypa salt i en kastrull. Koka upp lagen under omrörning och dra därefter bort den från plattan. Skala under tiden kålroten och moroten. Hyvla tunna skivor av grönsakerna och lägg därefter ner dom i den varma lagen. Låt de marinera i minst 30 minuter (men gärna till nästkommande dag) och häll därefter bort lagen.
Ansa svampen och skär den i önskad storlek. Värm en stekpanna med en rejäl klick Carlshamn Kallpressad till medelhög temperatur. Lägg sedan ner svampen och stek den i ca 5 minuter till fin brynt yta. Smaka av med salt.
Värm upp stekpannan på nytt med en klick Carlshamn Kallpressad till medelhög temperatur. Stek brödskivorna ett par minuter på varje sida till frasig yta.
Lägg svampen på brödskivorna och toppa med de picklade rotsakerna och lite vattenkrasse.
Smaklig måltid!