Recept på fyllda paprikor. Du fyller paprikorna med tacokryddad vegofärs och de gratineras i ugn. Servera de här fyllda paprikorna med ett gott mexikanskt ris och basilikasås. Perfekt rätt till tacokvällen!
Ingredienser: |
|
500 g |
vegofärs
|
4 |
paprikor
|
100-150 g |
cashewost
|
150 g |
champinjoner
|
1/2 dl |
chilisauce
|
2 msk |
Carlshamn Kallpressad
|
2 |
vitlöksklyftor
|
1 tsk |
malen spiskummin
|
1 tsk |
rökt paprikapulver
|
1/2 tsk |
chiliflakes
|
Salt och svartpeppar
|
|
Mexikanskt ris |
|
200 g |
kokta kidneybönor
|
125 g |
långkornigt ris
|
1 |
Gul lök
|
1 |
röd chili
|
2 krm |
malen spiskummin
|
2 krm |
gurkmeja
|
Carlshamn Flytande
|
|
salt
|
|
Basilikasås |
|
2 dl |
soygurt eller liknande
|
1/2 dl |
finstrimlad basilika
|
salt
|
Tacopaprikor med mexikanskt ris
Sätt på ugnen på 200 C.
Finhacka löken och chilin som ska vara till riset.
Värm en vid kastrull med lite Carlshamn flytande margarin till medelhög temperatur.
Fräs riset med löken, chilin, kryddorna och lite salt ett par minuter.
Häll på vatten enligt anvisningen på förpackningen.
Lägg på ett lock och koka sakta tills riset är färdigt och blanda sen ner bönorna och rör om.
Medan riset kokar kan du finhacka vitlöken och fintärna champinjonerna.
Smält Carlshamns kallpressade margarin i en en stekpanna på hög värme.
Lägg i färsen och champinjonerna och fräs tillsammans med vitlöken och kryddorna ca 5 minuter till fin färg.
Blanda ner chilisaucen och stek i ca 1 minut till.
Smaka av med salt och peppar.
Dela paprikorna på längden och fyll de med färsen.
Riv cashewosten och fördela den ovanpå paprikorna.
Skjutsa in i ugnen och ugnsbaka ca 20 minuter tills paprikorna är mjuka och fint gratinerade.
Blanda soygurten med basilika och en nypa salt.
Servera paprikorna med riset, såsen och om du vill, lite nachos! 😊