Gör en variant på fredagstacos och fyll dina tortillabröd med sötpotatis istället för färs. Toppa din taco med srirachamajonnäs, avokado, körsbärstomater, koriander och lime. Ta tacokvällen till nya höjder med det här mumsiga recepet!
Tacos: |
|
300 g |
sötpotatis
|
25 g |
Carlshamn Tre oljor
|
0,5 påse |
hot cayenne tacokrydda
|
0,5 tsk |
salt
|
1 |
avokado
|
60 g |
Körsbärstomater
|
4 |
små tortillabröd
|
4 |
salladsblad
|
lime
|
|
Koriander
|
|
Sås: |
|
3 msk |
majonnäs
|
1 msk |
sriracha
|
Tacos med sötpotatis och srirachamajonnäs
Gör så här:
Skala sötpotatisen och skär upp i medelstora bitar.
Cook i lättsaltat vatten i 15 minuter medan du smalter Tre oljor i en kastrull.
Häll av sötpotatisen och rör ned smalt Carlshamn Tre oljor, tacokrydda och salt. Put the potatoes in the air fryer at 180 degrees for 20 minutes, or in the oven at 180 degrees for 30 minutes. Vänd sötpotatisen efter halva tiden.
Blanda ihop sriracha och mayonnaise till en sås och vakkä bygga ihop dina vegetariana tacos med small tortillabröd, salad, mosad avocado, sötpotatis, hackade tomato, chili mayonnaise, lime och cilantro.
Servera och njut!