Bjud på smarrig texmex-korv med hembakat korvbröd och goda tillbehör som pickad rödlök, rostad lök, färsk koriander och majonäs. Den här rätten passar lika bra till lunch som middag och funkar utmärkt att laga utomhus vid grillen!
Ingredienser: |
|
8 |
grillkorvar
|
8 |
korvbröd
|
1 |
avokado
|
1/2 |
lime
|
1 kryddmått |
salt
|
1 kryddmått |
chilipeppar
|
Picklad lök
|
|
Rostad lök
|
|
färsk koriander
|
|
majonnäs
|
|
Hemmagjorda korvbröd: |
|
10 stycken |
Tillagning: cirka 60 minuter
|
25 g |
färsk jäst
|
2 ½ dl |
havredryck
|
50 g |
rumstempererat Carlshamn Bakning
|
½ tsk |
salt
|
1 kryddmått |
socker
|
5 dl |
vetemjöl
|
1 |
ägg
|
Texmex-korv med hembakat korvbröd
Gör så här:
Smält Carlshamns Bakning. Tillsätt havredryck och värm vätskan till cirka 25 grader. Smula ner jästen i en bakskål, häll över vätskan och rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt socker och salt. Häll sedan ner mjölet och blanda ihop till en kladdig deg. Kör i matberedare i 10–15 minuter, tills degen är jämn och elastisk. Låt degen gå på full hastighet de sista minuterna. Täck skålen med plastfolie och en kökshandduk. Låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 40 minuter. Knåda degen på ett mjölat bakbord och dela i tio delar och forma avlånga bullar. Täck med plastfolie och låt vila i 10–15 minuter. Forma varje bulle till ett avlångt korvbröd och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Täck med plastfolie och låt jäsa i drygt 30 minuter. Sätt på ugnen på 225 grader. Pensla bröden med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i 10–12 minuter tills de har en gyllenbrun färg.
Grilla korvarna i grillpanna eller på utomhusgrill. Mosa avokadon och tillsätt limesaft, salt och chilipeppar. Lägg korvarna i korvbröden och servera med picklad och rostad lök, koriander och majonnäs. Ställ också fram vännernas eller familjens favoriter av senap, ketchup, srirachasås eller tabasco, så kan alla välja vad de vill ha på sin korv.